8η Γιορτή Χωριάτικης πίτας στη Σταυρούπολη

Σε τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις μετεξελίσσεται από φέτος η Γιορτή Χωριάτικής Πίτας στην πανέμορφη Σταυρούπολη.

Η 8η κατά σειρά διοργάνωση μιας εκδήλωσης που αγαπήθηκε από τον κόσμο και θεσμοθετήθηκε σχεδόν αυθόρμητα λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης ντόπιων αλλά και επισκεπτών, φέτος διευρύνεται και ως προς το χρόνο και ως προς το πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρούπολης ‘Ο ΟΡΦΕΑΣ’ που διοργανώνει την εκδήλωση, κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ενημέρωσε για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς  όλους τους συμπολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους το τριήμερο και καλωσόρισε όλους τους απόδημους Σταυρουπολίτες  που ήδη ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα να καταφθάνουν στην γενέτειρα τους, άλλοι από το εξωτερικό και άλλοι από περιοχές εντός της χώρας. Παράλληλα ευχαρίστησε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τη στήριξη στη φετινή διοργάνωση.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 19 Αυγούστου με τη χορωδιακή βραδιά, στις 20:00 στην πλατεία της Σταυρούπολης, όπου η Δημοτική χορωδία Αβδήρων, η Δημοτική χορωδία Δοξάτου Δράμας ‘Η ΣΑΠΦΩ’, η χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Δράμας, η χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου Ροδόπης και η χορωδία ΚΑΠΗ Σταυρούπολης θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ο ‘ΟΡΦΕΑΣ’ αποφάσισε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων να τιμήσει του Συλλόγους Σταυρουπολιτών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διατηρούν τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και προβάλλουν τη Σταυρούπολη με τις εκδηλώσεις τους.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 21:00 ,  η 8η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας υπό τους ήχους του ρεμπέτη Αγάθωνα . Μετά το τέλος της συναυλίας του Αγάθωνα το κοινό θα διασκεδάσει με ποντιακό γλέντι και παραδοσιακή ελληνική μουσική και τραγούδια. Οι ‘μαστόρισσες’ της Σταυρούπολης εκτός από τις χειροποίητες πίτες θα ετοιμάσουν πιροσκί και λουκουμάδες για όλους.

Τέλος, την Κυριακή 21 Αυγούστου από τις 19:00 , ξεκινά στην πλατεία της Σταυρούπολης ένα περιπετειώδες παιχνίδι για τους μικρούς φίλους της εκδήλωσης με ‘κυνήγι χαμένου θησαυρού’, τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες και πολλά ακόμη παιχνίδια υπό το συντονισμό της Ένωσης Παλαιών Δασοπροσκόπων Ξάνθης.

Ακούστε τον πρόεδρο του Μορφωτικού-Πολιτικού Συλλόγου Σταυρούπολης ‘Ο ΟΡΦΕΑΣ’ κ. Π.Παναγιωτίδη.