Rafting

Θαυμάστε την φύση

Θα γνωρίσετε την σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενώ η διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλους μέσα από τους μαιανδρισμούς που σχηματίζει θα σας μείνει αξέχαστη και θα αποτελέσει μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
Στην περιοχή δραστηροποιούνται εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού με ποικιλία προγραμμάτων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου για την κατάβαση του ποταμού, η οποία είναι ασφαλής, ευχάριστη και απόλυτα διασκεδαστική.

Ένα ποτάμι για όλους

Μπορείτε να επιλέξετε την διαδρομή Πλατανόβρυση – Ξάγναντο – Σταυρούπολη που έχει βαθμό δυσκολίας 3 και διάρκεια περίπου 5 ωρών μαζί με τις «απαραίτητες» στάσεις που γίνονται για μπάνιο στα δροσερά νερά του ποταμού (το καλοκαίρι ), πικ-νικ και καφεδάκι.
Ακόμη, η κατάβαση Σταυρούπολη – Λιβερά – Γαλάνη που έχει βαθμό δυσκολίας 1-2 και συνολική διάρκεια με τις στάσεις 5 περίπου ώρες, είναι μοναδική. Ο καθαρός χρόνος κατάβασης: είναι περίπου 1,30 ώρα.

Ένας ξεχωριστός Ποταμός

Νέστος με το θαυμάσιο φυσικό του περιβάλλον σας περιμένει να τον γνωρίσετε με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, πραγματοποιώντας την κατάβασή του με ράφτινγκ.

Ασφάλεια

Οι διοργανωτές των καταβάσεων θα σας προμηθεύσουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα σας ενημερώσουν για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε και τι θα δείτε, θα φροντίσουν για την τεχνική πλοήγησης που χρειάζεται, θα σας συνοδεύσει επαγγελματίας συνοδός και φυσικά θα μεριμνήσουν για την μεταφορά σας στο σημείο εκκίνησης ή την μετακίνησή σας από το σημείο τερματισμού στη βάση τους.
Η κατάβαση του ποταμού ανάμεσα στα επιβλητικά βράχια και η κίνηση στον εντυπωσιακό αφρισμένο όγκο του αφρισμένου νερού στο στενό φαράγγι θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η χαλάρωση από την όλη ένταση δίπλα στα νερά του ποταμού με ένα μπάνιο ή πίνοντας το καφεδάκι σας στη μοναδική τοποθεσία του Νέστου.

Ποταμός Νέστος Από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά ποτάμια


Rafting Ο καθαρός χρόνος κατάβασης είναι περίπου 1,30 ώρα

Νέστος

2ου βαθμού δυσκολίας. Διάρκεια κατάβασης, περίπου 2 ώρες

Είναι ένα από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά ελληνικά ποτάμια. Ξεκινάει από τη Βουλγαρία και χύνεται στο Βόρειο Αιγαίο, διασχίζοντας περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Μερικά από τα ομορφότερα τοπία του απλώνονται στην κοιλάδα που δημιουργείται από το Παρανέστι ως τους Τοξότες. Οι εικόνες του ποταμιού είναι μοναδικές και αναμφίβολα το καλύτερο κομμάτι του είναι τα Στενά του Νέστου, όπου αποκλειστικά ζει η καστανόχηνα στην Ελλάδα. Εκεί σχηματίζονται οι μαιανδρισμοί του ποταμού και τα ρηχά νερά είναι χρυσοπράσινα. Ολόγυρα απλώνεται πυκνή βλάστηση από σκλήθρα, ιτιές, αγριοκουμαριές, κέδροι, πασχαλιές, αγριελιές. Η περιοχή απόλυτα δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως «Αισθητικό Δάσος» από το 1977, με συνολική έκταση 24.000 στρεμμάτων. Ο Νέστος καταλήγει σε δέλτα που δημιουργεί ένα σημαντικό οικοσύστημα.


Η διαδρομή rafting είναι εντυπωσιακή και παρουσιάζει μερικά σημεία αδρεναλίνης. Διασχίζει τους μαιανδρισμούς του Νέστου, προσφέροντας μοναδική οπτική και ακουστική εμπειρία.

Η διαδρομή είναι από την Πλατανόβρυση μέχρι το Παρανέστι. Σε παράλληλη πορεία με αυτή του raft, τρέχει η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης που για τις ανάγκες της κατασκευής της δημιουργήθηκε μονοπάτι λίγο ψηλότερα από τις γραμμές. Σε ορισμένα σημεία το μονοπάτι είναι περίτεχνα κατασκευασμένο και λαξευμένο στα βράχια, αποτελεί δε πεζοπορικό αξιοθέατο.

Ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια αλλά και ενδιαφέροντα μνημεία και άλλα αξιοθέατα, θα βρείτε σε πολλά από τα χωριά της κοιλάδας του Νέστου, τα Νεστοχώρια, όπως Σταυρούπολη, Νεοχώρι, Δαφνώνας, Κομνηνά. Έχουν όλα μια τοπική γραφικότητα και διατηρούν ως σήμερα τη μνήμη των χρυσών εποχών του καπνού.

 

Δείτε όλους τους Διαδικτυακούς Πρεσβευτές μας εδώ